Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Turkish

Foto: Skärmdump Flight report.

Flygplan är hårda, fåglar mjuka. Trodde jag. Men så såg jag bilderna på Turkish Airlines Boeing 737-800 efter en frontalkrock med just en fågel vid en inrikesflygning tidigare i veckan. Smällen inträffade när planet, som kom från Istanbul, gick ner för landning i Nevşehir och bilderna postades på flygsajten Flight report.

Trots den rejäla bucklan var det inga problem för piloten att få ner planet utan att någon av de 125 passagerarna ombord skadades.

En talesman för Turkish Airlines säger till sajten mashable.com.att den här typen av skador inte är ovanliga eftersom planets nos tillverkad av mjukt kompositmaterial för att minimera kraften vid en eventuell kollision. Till exempel den här. Allvarligt blir det först när en fågel krockar med planets motor.

Det ser alltså allvarligare ut på bilderna än vad det egentligen var.