Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Blogg-NY

New York One World Trade Center. Foto: Per Johnsson

Med sina 541 meter är New York One World Trade Center västra halvklotets högsta byggnad. Byggnaden invigdes den 3 november 2014 och om några veckor, den 29 maj, öppnas även portarna till skrapans utsiktsdäck One World Observatory på 100-102 våningen. Utsikten över New Yorks skyline lär förstås vara magisk, men hissresan upp går inte av för hackor den heller.

Under den cirka en minut långa turen uppåt kommer besökarna nämligen att få se uppleva en virtuell tidsresa genom Manhattans historia. Filmerna som visas på heltäckande skärmar på hissväggarna tar sin början år 1500 när ön bestod av grönskande träd, därefter får man följa jättestadens framväxt. Riktigt häftigt. Amerikanerna kan det här med underhållning.

YouTube Preview Image