Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Foto: Colourbox.

Ingen annan flygplats i hela världen skapar mer irritation än Charles de Gaulle i Paris. Det menar i alla fall CNN som med hjälp av resesajter, diskussionsforum, bloggar och egna hemska flygplatsminnen knåpat ihop listan ”Världens mest hatade flygplatser.

Det som placerar Charles de Gaulle överst på den föga meriterande listan är enligt CNN flygplatsens sjaskiga toaletter, trasiga scanningapparater, brist på informationsskyltar och det faktum att Paris sämsta barer, restauranger och kaféer finns här.

Vidare retar sig CNN på den förvirrande cirkelformade arkitekturen, den föraktfulla personalen samt alla passagerare som väntar i evighet i fel kö. Det värsta av allt är dock inte att det finns brister, skriver CNN, utan att flygplatsen tycks strunta i dem.

En användare på forumet  The Benche sammanfattar:  ”Att vänta på flyg här är som att hållas gisslan”.

Tvåa på listan placerar sig Los Angeles International Airport eftersom den enligt CNN är alldeles för liten i förhållande till trafiken.Trea är London Heathrow. Även här är den största invändningen att flygplatsen är för liten i förhållande till antalet passagerare. Men även parkeringskaoset ogillas, liksom de evighetslånga köerna till säkerhetskontrollerna.

Min egen lista över hemska flygplatser toppas av Ninoy Aquino International i Manila (femma på CNN:s lista). Längre, långsammare och mer ostrukturerade köer har jag inte varit med om någon annanstans i hela mitt liv.

Här är hela CNN:s lista.