X
Annons
X

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Sängar i flygets ekonomiklass. Nu är det verklighet. Det är Air New Zeeland som lanserar sin så kallade skycouch, en säng eller kanske snarare en soffa som består av ett tresäte vid fönsterplats. När sätet fälls ut skapas ett vågrätt yta som sträcker sig det till ryggstödet framför. Vips så har vi en skycouch med plats för max två personer. Äntligen kan man få lägga sig ner och sova på den tråkiga långflygningen. Kanon! Eller?

Nja. För att få tillgång till soffan måste två personer köpa hela tresätet vilket kostar cirka 7000 kronor extra. Och det är inte priset jag hänger upp mig på, nej det är att Air New Zeeland i och med skycouch begår ett stort miljömisstag. Ju fler utfällda sovsäten, desto färre passagerare på varje plan, och ju färre passagerare, desto mer utsläpp per person. Det spelar ingen roll att det bara handlar om de första elva raderna i ekonomiklass. Skycouch är ett steg i fel riktning.