Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Jag har fått en ny kärlek och den heter Seoul. Har förvisso bara varit här i två dygn men om det första intrycket är bestående så kommer staden att för alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

Seoul är egentligen en överdos, en allt för stor injektion av människor, barer, restauranger, shopping, ljud och – framför allt – ljus, eller för att vara exakt: neonljus. I Seoul blir det aldrig mörkt, här finns inte en kvarterskrog som inte har en bländande neonskylt. Det är ett visuellt oväsen som jag inte sett någon annanstans.

Tillsammans suger allt detta kraften ur såväl oss besökare som stadens invånare, vi överlever inte utan ännu mer neon, ännu högre ljud och ännu fler människor.

Så känns det och så är det nog också. Man blir beroende av Seoul, och jag kan redan nu säga att detta inte är sista gången jag är här.