Hedelius affärer

Patricia Hedelius

Patricia Hedelius

Telias revisorer hamnade oväntat i den egna skottlinjen. När inte revisorerna kunde ge före detta vd:n Lars Nyberg ansvarsfrihet för hans insatser under januari 2013 lyckades revisorerna även misstänkliggöra sin egen firma PwC. Telia med Lars Nyberg som vd slutförde två affärer i Kazakstan under den perioden.

Unknown-3

Ett uppbåd av rådgivare gav uppgörelsen grönt ljus och även sittande styrelse gav tummen upp. Affären har dock i efterhand kritiserats för att likna den hårt affärerna i Uzbekistan som nu granskas för både penningtvätt och korruption.

Barcode_PWC_2012_2

Det Telias revisorer glömmer att berätta i årsredovisningen när de underkänner Lars Nybergs vd tid 2013 är att just PwC representerade säljarna av just Kazakstantillgångarna i affären som slutfördes i januari. PwC sitter med andra ord på dubbla stolar när de recenserar Nyberg inför bolagsstämman dem 2 april. I en granskning av Kazakstanaffären kommer Telias revisionsbyrå PwC att dras med. Det är nog dags för operatören att byta byrå, för att inte äventyra förtroendet.

Fler bloggar