Annons

Hedelius affärer

Patricia Hedelius

Patricia Hedelius

Telias revisorer hamnade oväntat i den egna skottlinjen. När inte revisorerna kunde ge före detta vd:n Lars Nyberg ansvarsfrihet för hans insatser under januari 2013 lyckades revisorerna även misstänkliggöra sin egen firma PwC. Telia med Lars Nyberg som vd slutförde två affärer i Kazakstan under den perioden.

Unknown-3

Ett uppbåd av rådgivare gav uppgörelsen grönt ljus och även sittande styrelse gav tummen upp. Affären har dock i efterhand kritiserats för att likna den hårt affärerna i Uzbekistan som nu granskas för både penningtvätt och korruption.

Barcode_PWC_2012_2

Det Telias revisorer glömmer att berätta i årsredovisningen när de underkänner Lars Nybergs vd tid 2013 är att just PwC representerade säljarna av just Kazakstantillgångarna i affären som slutfördes i januari. PwC sitter med andra ord på dubbla stolar när de recenserar Nyberg inför bolagsstämman dem 2 april. I en granskning av Kazakstanaffären kommer Telias revisionsbyrå PwC att dras med. Det är nog dags för operatören att byta byrå, för att inte äventyra förtroendet.

Om bloggen


Patricia Hedelius är SvD Näringslivs börskrönikör. Här skriver hon om stora och små ekonomiska frågor och kommenterar snackisar i svenskt näringsliv.
Följ Patricia på Twitter: