Annons

Hedelius affärer

Patricia Hedelius

Patricia Hedelius

Finansminister Anders Borg inledde onsdagens riksdagsdebatt med att beskriva en världsekonomi som läker långsamt efter krisen läs mer här. Det innebär att de svenska exportföretagen inte kommer kunna agera motor för den svenska ekonomin.

ledarbilden

Priset på bostadsrätter kommer med regeringens förslag till skattesänkningar att fortsätta upp

Men eftersom han anser att svensk ekonomi ändå är relativt stark ska den styrkan (läs skattesänkningar) användas för att få fart på ekonomin.

– Genom att skatterna sänks stöttar vi hushållen i motvinden, sade Anders Borg.

För den mer välmående Stockholmsregionen lär en valvinst för regeringen eventuella ge bostadspriserna en rejäl puff upp. Sugna bostadsköpare kanske redan till helgens visningar inkasserar regeringens löfte.

Bobubbla eller inte. Här pratar vi ändå om att priset på bostäder i Stockholm redan i år har stigit med drygt 10 procent.

Unknown-3

Fortsätter valfläsket att serveras och om löften infrias nästa år så lär det behövas vassare verktyg än amorteringskrav för att sticka hål på en bobubbla.

 

Om bloggen


Patricia Hedelius är SvD Näringslivs börskrönikör. Här skriver hon om stora och små ekonomiska frågor och kommenterar snackisar i svenskt näringsliv.
Följ Patricia på Twitter: