Annons

Cervenkas pengar

Andreas Cervenka

Andreas Cervenka

 

Bill Gross på det amerikanska fondbolaget  Pimco har ofta intressanta tankar. Han och hans kollegor har bland annat myntat begreppet ”New Normal” om världsekonomin efter finanskrisen, en värld med lägre tillväxt.

Den som är intresserad av att lyfta blicken lite ovanför det just nu pågående budgetkäbblet i Washington kan tillexempel läsa hans senaste månadsbrev.

Där räknar han upp några av de största utmaningarna som USA och andra stora ekonomier står inför.

Värd att lyssnas på? Tja, hans bolag förvaltar bara sisådär 1 900 miljarder dollar och han rankas som USA:s kanske mest framgångsrike förvaltare av räntepapper.

Förresten: längst ned i brevet hittar du hans investeringstips i denna nya osäkra värld.

Om bloggen


Andreas Cervenka är SvD Näringslivs krönikör. Har bland annat gett ut boken "Vad är pengar?" Här skriver han om svensk och internationell ekonomi, ofta med fokus på finanskrisen och dess konsekvenser.

RSS Krönikor från Nliv.se

 • Frågetecken kvar om miljarder till försvaret 19 november, 2019
  Försvarspolitikerna undrar fortfarande hur Försvarsmakten kommit fram till att det saknas uppemot 55 miljarder kronor för att försvaret ska nå den styrka som försvarsberedningen önskat sig på tio års sikt.– Det är stora skillnader, säger Daniel Bäckström (C).
 • 8 000 bensinbomber upptäckta i Hongkong 19 november, 2019
  Mer än 8 000 bensinbomber har hittats inom olika universitetsområden i Hongkong. Enligt polisen var de ämnade för de pågående protesterna på gatorna. Cirka 100 demonstranter ockuperar ännu lokaler på Hong Kong Polytechnic University.
 • Problemet för Stefan Löfven: han såg det faktiskt komma 19 november, 2019
  Redan 2015 förklarade Stefan Löfven krig mot gängkriminaliteten men utvecklingen har sedan dess gått åt fel håll. Därför har statsministern problem med trovärdigheten fyra år senare.
 • Clas Ohlson kräver åtgärder efter kommunfilm 19 november, 2019
  Clas Ohlson för samtal med Staffanstorp och vill att det som man ser som varumärkesintrång ska åtgärdas. Anledningen är att flyttlådor med företagets logotyp synts i den reklamfilm som uppmärksammades förra veckan.
 • Ebba Andersson missar premiären 19 november, 2019
  Ebba Andersson missar Sverigepremiären i Gällivare i helgen.Skidstjärnan skadade knäet under en löprunda i förra veckan och kan inte tävla ännu.– Hon kör inte i helgen, bekräftar landslagsläkaren Magnus Oscarsson för Aftonbladet.