Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

När guideboksförlaget Lonely Planet plockar ut nästa års bästa budgetresmål finns något överraskande Göteborg med på listan. Antar att jag har missat något väsentligt för budget var inte det första jag tänkte på när jag nyligen tillbringade en helg i staden. Inte för att det var extremt dyrt att äta och dricka där, men nog kostade det lite mer än vad jag kräver av ett budgetresmål.

Men Lonely Planet motiverar Göteborgs plats på listan med att staden visst erbjuder prisvärda måltider bara man letar på rätt ställen, och det är inte utmed Avenyn utan i trevliga Haga och Kvarnbyn. Vidare uppskattar guideboksförlaget konsthallen Röda sten, Keillers Park på Hisingen, färjorna som tuffar runt i skärgården och spårvagnarna.

Göteborg är så mycket Skandinavien du kan få för pengarna, sammanfattar Lonely Planet sina upplevelser av Sveriges näst största stad.

Andra bra budgetdestinationer 2013 är:
Rio de Janeiro
Namibia
Kambodja
Bolivia
Portland, Oregon, USA
Spanien
Slovenien
Nepal
Georgien