Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Det är den danska tidningen Politiken som jämfört priset på Norwegians nya och hårt marknadsförda lågprisbiljetter till New York och Bangkok med vad samma resa kostar med andra flygbolag.

Här är några exempel ur Politikens jämförelse.
Köpenhamn-Bangkok, 1-16 juni: Norwegian: 5 520 danska kronor. Finnair: 3 965 danska kronor.
Köpenhamn-Bangkok, 10 augusti-25 augusti: Norwegian: 4 058 danska kronor. Turkish Airlines: 5 096  danska kronor.
Köpenhamn-New York, 2-7 juli: Norwegian: 7 207 danska kronor. Air Berlin 5 550 danska kronor
Köpenhamn-New York, 18-22 juli: Norwegian: 5 902 danska kronor. Turkish Airlines: 5 550 danska kronor.

Värt att notera är också att vissa flyg, till exempel Finnairs avgång till Bangkok, har kortare flygtid än Norwegian som flyger med den helt nya och snabba Dreamlinern. Här kan du se hela Politikens jämförelse.

Inte heller i Sverige är Norwegians nya superbilliga New York-biljetter en garanti för att man ska komma billigast undan. På flygbolagets hemsida blinkar ett utsålt över erbjudandet om enkelbiljetter från Stockholm till New York för 1 499 kronor, och när man söker i den så kallade lågpriskalendern ligger de flesta enkelbiljetterna nästa sommar på mellan 2 400 och 4 500 kronor, vilket är i nivå med konkurrenterna.

När SvD.se för en tid sedan frågade Åsa Larsson, press- och informationsansvarig på Norwegian, hur stor andel av biljetterna som kommer att ligga i det lägsta prissegmentet svarade hon:

– Det kan jag inte gå in på. Vi jobbar med produktutbudet i planets två klasser, Premium Economy Class och Economy Class, just nu. Jag kan inte heller svara på vad de dyraste biljetterna kommer att kosta.

Kort sagt: Det lönar sig alltså fortfarande att jämföra priser för den som vill till New York och Bangkok.