Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Vilka flygbolag har de rymligaste platserna? Och vilka har de trängsta? Det har magasinet Business Traveller tagit reda på i sin årliga undersökning Business Airline Traveller där 32 flygbolag jämförs.

Och det visar sig att Cathay Pacific och Singapore Airlines är de bolag som erbjuder mest benutrymme i ekonomiklass (81,3 centimeter). Det finns visserligen flygbolag i undersökningen som kan erbjuda mer utrymme för benen, men hos dessa bolag kan det även bli trängre om man har otur, till exempel ANA (78,7-96,5 centimeter) och Qatar Air (76,2-91,4 centimeter).

Minst utrymme har Easyjet med sina 73,6 centimeter. Nästjumbon Iberia erbjuder ett benutrymme på 71,1-81,3 centimeter.

I kategorin bredd på sätena ligger Ryanair i botten med 40,6 centimeter. I toppen är det svårare att skilja bolagen åt men Air Canada (45,7-47 centimeter) och Singapore Airlines (45,5-47,2 centimeter) ligger bra till, precis som Lufthansa och Finnair (båda med 43,1-49 centimeter).

SAS är inte med i undersökningen.

Här är hela listan.