Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Ett mål mat ombord på lågprisbolagens flygplan kan kosta mer än själva flygbiljetten, i alla fall om det handlar om en enkelbiljett. Det visar en ny undersökning som travelsupermarket.com genomfört, och som bland annat CNN berättar om.

Resultatet säger förstås en hel del om biljettpriset, men det säger också väldigt mycket om kostnaden för mat och dryck, visar det sig. Enligt granskningen kan man nämligen få betala upp till tio gånger mer för några snabba kalorier hos lågprisbolagen än i ett vanligt varuhus.

Och värst av alla är – trumvirvel – Ryanair! Hos det irländska bolaget får passagerarna punga ut nästan 200 kronor för en kopp kaffe, en halv liter vatten, en macka, en liten burk pringlechips och ett litet kex, enligt travelsupermarket.com.

Lägg till det Ryanairs kostnader för att skriva ut biljetter som SvD berättade om för några dagar sedan, och det är lite lättare att förstå hur flygbiljetten kan vara så billig.