Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Är du på väg till Barcelona? Här kommer i så fall ett tips: klä på dig innan du lämnar stranden. Stadens invånare har nämligen tröttnat på turister som flanerar runt på gatorna endast iklädda badshorts eller bikini. Irritationen är så stor att myndigheterna dragit igång en kampanj som bygger på den retoriska frågan: ”Skulle du gå runt i badkläder hemma i din egen stad?”.

Förbudsaffischer som visar ett tecknat par i badkläder med ett rött streck över sig ska inom kort sättas upp på bussar och tunnelbanor. Stadens borgmästare uppmanar även hotell, restauranger och barer att använda sig av affischen.

Vissa politiker har till och med föreslagit böter för den som inte klär passande. Så långt kanske man inte ska gå, men jag förstår Barcelonabornas frustration. Badkläder gör sig bäst på stranden.

Eller? Vad tycker du?