Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Gissa flygbolag:

Steg 1: Bolaget skapar oro, irritation och osäkerhet bland sina resenärer genom att ihärdigt tillämpa onödigt stränga bagageregler.

Steg 2: Bolaget lanserar tillsammans med Samsonite en kabinväska som sägs klara alla begränsningar för hur stort ett handbagage får vara på bolagets flygningar. Väskan säljs för 999 kronor.

Du har gissat rätt, det är Ryanair (står ju i rubriken) som hittat lösningen på problemen de själva skapat. Och samtidigt ett nytt sätt att reta upp sina resenärer.

För en bit ner i pressmeddelandet jag fick idag står det så här: ”en ny kabinväska som (när den packas riktigt*) överensstämmer med Ryanairs vikt- och storleksrestriktioner för handbagage.

Ännu längre ner i samma pressmeddelande får den lilla stjärnan sin förklaring:

* Eftersom Samsonites kabinväska har ett mjukt skal kan den, om den packas för mycket, bli större än Ryanairs storleksrestriktioner. Vid dessa fall kommer väskan behöva checkas in.

Slutsatsen blir alltså att oavsett vilken väska du använder kan vad som helst hända vid Ryanairs incheckningsdisk. Allt är med andra ord precis som vanligt och jag ser framför mig nästa utspel:

Ryanair packar ditt handbagage så det klarar bolagets vikt- och storleksrestriktioner *. Pris: 199 kronor.

* = Ibland packar Ryanair ner för mycket grejer. Vid dessa fall kommer väskan behöva checkas in.