Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Tintin var i Tibet, Amerika, Sovjet och Kongo. Han tog plan 714 till Sydney och han reste till Solens tempel i Peru. Kort sagt: Tintin var en inte bara en ung reporter med osviklig förmåga att alltid hamna i dramatiska äventyr, han var också en stor resenär. Och nu kommer det vi Tintinfantaster väntat på sedan barnsben – paketresor i hans fotspår.

Det är den brittiska resebyrån On the Go Tours som i samarbete med Moulinsart som äger rättigheterna till Tintin har tagit fram fyra paketresor med den belgiske seriehjälten som inspiration. Kortast är resan till Bryssel där Tintinmuseet och Hergés hem finns. De andra resorna går till Indien, Jordanien och till Egypten.

Reseledarna är Tintinexperter som berättar om platserna man besöker och hur de såg ut när Hergé skapade sin hjälte.

Jag gillar konceptet, men undrar när det kommer att arrangeras resor som utgår från mitt favoritalbum Månen tur och retur.