Annons

SvD.se - Nyheter

Josefin Pehrson

Josefin Pehrson

Sista provet togs i går kväll och eftersom Henrik inte jobbar i dag så fick han köra förbi redaktionen för att lämna det. Den delen av experimentet där vi utsätter oss för bisfenol i vardagen är nu över så några fler tester blir det inte. Däremot fortsätter vi att uppdatera bloggen med inlägg om bisfenol.

Vad går vårt liveexperiment ut på? Läs här om vår livsmedelsgranskning av den hormonstörande kemikalien bisfenol. En sammanfattning av det viktigaste som SvD skrivit om bisfenol hittar du i den här länksamlingen.

Följ och diskutera experimentet på Twitter via #bisfenolfällan.

20120523-135644.jpg

Bisfenolfällan


Följ SvD:s liveexperiment där fyra reportrar utsätter sig för vardagsgiftet bisfenol. I mars förra året förbjöd EU bisfenol i nappflaskor men ämnet används fortfarande flitigt i såväl konserver som kvitton och läskburkar.

Första utmaningen är att rensa kroppen från bisfenol, sedan väntar två dagars exponering mot det misstänkt hormonstörande ämnet.

Lyckas reportrarna hålla sig undan från bisfenol i ett drygt dygn? Hur höga halter uppmätts i deras kroppar efter en kost av konservburksmat? Svaren får du här på bloggen.

Följ och diskutera experimentet på Twitter via #bisfenolfällan