Annons

SvD.se - Nyheter

Hannes Delling

Hannes Delling

Lagar mat.

Jag är ledig i dag, men bisfonelexperimentet tar inte ledigt. Medan de andra äter en mysig bisfenollunch tillsammans på jobbet, lagar jag min näst sista bisfenolmåltid. Thaigrönsaker och sås på burk och kokosmjölk på konservburk borde kunna innehålla en del av ämnet.

Den blev lite bränd på gasspisen medan jag höll på med bloggen, men den luktar rätt gott. Nu ska jag äta upp rubbet och försöka ta mig ut i solen och dricka lite kall burkläsk (som kan innehålla bisfenol).

Bisfenolfällan


Följ SvD:s liveexperiment där fyra reportrar utsätter sig för vardagsgiftet bisfenol. I mars förra året förbjöd EU bisfenol i nappflaskor men ämnet används fortfarande flitigt i såväl konserver som kvitton och läskburkar.

Första utmaningen är att rensa kroppen från bisfenol, sedan väntar två dagars exponering mot det misstänkt hormonstörande ämnet.

Lyckas reportrarna hålla sig undan från bisfenol i ett drygt dygn? Hur höga halter uppmätts i deras kroppar efter en kost av konservburksmat? Svaren får du här på bloggen.

Följ och diskutera experimentet på Twitter via #bisfenolfällan