Josefin Pehrson
Förutom att det inte är så nyttigt att enbart äta konserverad mat är det heller inte så gott. Att trycka i sig ett lunchbord fyllt av bisfenolfylld mat tog över en timma för oss fyra reportrar i liveexperimentet.
Här är SvD:s bisfenollunchmeny:
Förrätt: Kycklingsoppa på burk värmd i mikrovågsugn.
Huvudrätt: Tonfisksallad med bönor på burk, tonfisk på burk, oliver på burk och kikärtor på burk. Tillbehör: burkmajs.
Efterrätt: Konserverade ananasringar, konserverad fruktcocktail.
Dryck: Två colaburkar var.
Hela måltiden åts på tallrikar märkta med siffran 7, alltså bisfenol.
Vad går experimentet egentligen ut på? Läs mer här om varför vi fyller våra kroppar med bisfenolstinn mat.
Följ och diskutera experimentet på Twitter via #bisfenolfällan.
Tryckt stämning vid lunchbordet där SvD:s reportrar försöker äta så mycket konservburksmat som möjligt.