Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

BRÖLLOP I REALTID. I dag ser SvD.se litet annorlunda ut. En ny sajt har tagit plats över vår ordinarie och i samma ögonblick gick vi från att vara en snabb nyhetssajt, till en ultrasnabb realtidssajt.

Om några timmar går Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling upp för altargången i Storkyrkan i Stockholm. I kyrkan finns 1200 gäster, däribland kungligheter och excelenser från hela världen.

Och ute på gatorna väntar folkets jubel.

Oavsett om man är intresserad av kungligheter eller inte är det svårt att inte smittas av entusiasmen som råder i Stockholm just nu. I månader har vi och andra förberett oss för den här dagen och vi märker hur intresset för våra artiklar om brudparet ökat ju närmare vi kommit den 19 juni.

Här på SvD.se kan du följa hela bröllopsdagen – i realtid. Från morgonens förberedelser till kvällens glimrande fest. Just nu sitter vår reporter Alexandra Hernadi och direkrapporterar vad som händer på stan. Hon ringer polisen, SL som sköter kollektivtrafiken, men hon pratar även personer som på olika sätt är involverade i vigseln eller kvällens fest.

Samtidigt är vårt webb-TV-team ute på stan för att träffa hitresta svenskar och utlänningar som redan tagit plats vid kyrkan. Våra fotografers bilder kommer du att kunna se på SvD.se sekunder efter att de togs.

Du som läsare är självklart inbjuden att delta. Ställ dina frågor direkt till våra reportrar som direktrapporterar under dagen. Twittra #brollopet och du syns i twitterflödet på sajten. Du kommer också att kunna skicka din hälsning till brudparet och självklart skicka in dina bilder från kortegen. Ta en bild och MMS:a den till 725 55. Vi publicerar ett urval på sajten.

Vi håller tummarna för en fantastisk dag och kväll; för brudparet såklart, för alla som är ute på Stockholms gator och för alla er som väljer att följa denna historiska händelse på SvD.se.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.