Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

SvD Kultur sändes i TV8 under våren och hösten 2008. Totalt blev det 25 program som nådde ett snitt på 100 000 tittare i veckan. Gänget bakom programmet jobbar alla på SvD.s kulturredaktion, och inför varje program bloggade de om innehållet och responsen från tittarna. Det här var ett nytt och spännande sätt för kulturredaktionen att jobba med journalistik, och samtidigt en möjlighet för flera av SvD.s profiler att synas i tv.

Nu återuppstår deras träffsäkra trend- och kulturspaningar fast i en helt ny form: en vlogg! Alltså en videoblogg där reportrarna Erica Treijs och Lina Kalmteg ett par gånger i veckan samtalar framför en videokamera, antingen med varandra, eller med någon av kulturredaktionens specialreportrar. Det blir samtal om musik, konst, böcker, trender, skandaler och mycket annat. Vill du hänga med i samtalsämnena inom kultursfären ska du alltså kika på den nya kulturvloggen på SvD.se. Den första kommer att finnas här på sajten på söndag.

Samtidigt välkomnar vi också SvD.s reseexpert Per Johnsson som ny bloggare på resebloggen.

Och till sist: för tredje veckan i rad slår SvD.se rekord i antalet besökare. Förra vecka hade vi 729 251 unika besökare på sajten, en ökning med cirka 5 000 från förra rekordveckan. Det känns fantastiskt kul att allt fler läsare upptäcker och uppskattar vår sajt. Och det kommer att fortsätta att löna sig att besöka oss. SvD.se har massor av spännande nyheter på gång. Först ut är vår redesign av sajten i slutet av mars. På vår utvecklingsblogg kan du följa arbetet och själv kommentera vad du tycker om skisserna. Missa inte heller vår utvecklare Pelle Stens spännande videointervjuer som finns på den bloggen. Serien heter Vi som byggde internet. En nytt, spännande sätt att göra videointervjuer.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.