Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

Förra veckan slog SvD.se nytt besöksrekord igen. Enligt branschstandaren KIA-index hade vi för fösta gången någonsin över 700 000 unika besökare/webbläsare på en vecka. Tidigare rekord från presidentvalveckan i USA i höstas ligger på 693 034.

Förra veckan var en intensiv nyhetsvecka med Pirate Bay-rättegången och Saabkrisen i spetsen. Just Pirate Bay-rättegången satsade SvD.se extra mycket på att bevaka. Vår rapportering blev mycket uppmärksammad och fick stort beröm, inte minst i bloggosfären.

Den exakta siffran för SvD.se vecka 8 blev 705 499 unika webbläsare. Det är en ökning jämfört med förra veckan med 11 procent. Jämfört med vecka 8 förra året ökade SvD.se med 23 procent, en otroligt bra siffra. Antalet sidvisningar (=lästa sidor) ökade ännu mer, med hela 38 procent. Få av de stora tidningssajterna kan tävla med oss där. DN.se som relanserade nyligen har inte redovisat några siffror för förra veckan.

Och det stora intresset för SvD.se fortsätter den här veckan. Nyheten igår om kronprinsessan Victorias förlovning fick alla våra mätinstrument och webbservrar att gå varma. Timmarna kring klockan 14 var intresset på topp.

Och idag: Kommentarer till bröllopsplanerna, flygkrasch i Amsterdam, ny partisekreterare i Socialdemokraterna, svenskt VM-silver, bilkrisens nya turer, storbrand i Eskilstuna, Ipred-lagen i riksdagen…och Pirate Bay-rättegången fortsätter.

Det intensiva nyhetsflödet fortsätter – och SvD.se ser till att hålla dig uppdaterad.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.