Annons

Om SvD.se

Martin Jönsson

Martin Jönsson

BESÖKSSTATISTIK SvD.se har aldrig haft så många – och så aktiva – besökare som just nu. I november slogs det nya rekord på alla områden.

En stark nyhetsmånad, med USA-val, finanskris och varselvåg. Det är förstås en förklaring till att SvD.se slog besöksrekord i november. Men vi tar också marknadsandelar i snabb takt, vilket är ett tecken på att läsarna uppskattar det sätt vi jobbar på, med mer webbunikt material, fylligare realtidsrapportering och starkare läsarinteraktivitet. Det syns också i att antalet sidvisningar ökar mycket mer än antalet besökare, vilket visar att varje besökare tar del av mer innehåll på sajten.

Utslaget per vecka såg statistiken i november ut så här, jämfört med november 2007:


* UNIKA BESÖKARE: 671 000 (+22,4 %)

* SIDVISNINGAR: 7 127 400 (+44,5 %)

Rekordet för antalet unika besökare en vecka lyder nu på 693 300 och i sidvisningar per vecka på 7,7 miljoner, båda satta under valveckan i USA.

Vår konkurrent DN.se ökade inte alls lika kraftigt i november. Antalet unika besökare ökade bara med 2 % och antalet sidvisningar med 6,5 %. SvD.se tar alltså in på DN.se – och är nu ungefär lika stor som SR.se.

Tack för det, alla besökare. De starka siffrorna tycks också fortsätta i december: förra veckan hade vi 666 900 unika besökare, vilket är 17 % mer än i fjol.

Vi har också gjort en hel del nysatsningar den senaste tiden som kan ha bidragit till rekordsiffrorna:

* En ny webb tv-spelare, med bättre funktionalitet och navigering

* Nya bloggar: både tillfälliga sådana som Nobelbloggen och Volvo Ocean Race-bloggen, som fasta sådana, som Idag-bloggen, Rese-bloggen, Inrednings-bloggen och Mellanöstern-bloggen.

* Smarta tjänster, som bostadsövervakningstjänsten i mobilen Bospan. och nyhetssammanfattningar i bildspelsformat.

Och mer kommer: fler bloggar, bättre quiz-format, ännu bättre resetjänster och fler överskådliga format för den bästa nyhetsöverblicken.

Vi vill alltid ha dina synpunkter på hur vi ska göra SvD,se ännu bättre, Kommentera nedan eller mejla mig direkt på martin.jonsson@svd.se.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.