Annons

Larsson läser

Janerik Larsson

Janerik Larsson

Ulla Hamilton kommenterar på sin blogg Niklas Zennströms artikel i SvD idag.

Ulla:

Ska Stockholm och Sverige kunna behålla denna världsledande position krävs det att beslutsfattare inser vilken enorm möjlighet som Stockholm har och att politiken inte hindrar denna utveckling utan tvärtom underlättar den. Det handlar om skatteregler, kompetensförsörjning, arbetskraftstillgång, bostadsbyggande mm.

Det är lätt att titta på andra delar av världen och försöka att kopiera vad som sker där. Men faktum är att andra delar av världen just nu tittar på Stockholm, med avund, och försöker förstå hur det kommer sig att så många spännande företag växer fram i Stockholm. Vi har nu ett unikt ekosystem för teknikföretag, ett växande för spelföretag och för life scienceföretag.

Zennström ser detta. Nu är det hög tid att politikerna från alla partier också ser det. Kliv utanför dörren och träffa dessa fantastiska företagare. Förstå deras verklighet och se till att föra en politik som inte förstör denna fantastiska möjlighet som finns här och nu för fler jobb och nya spännande företag. Bromma behövs, fler direktflyg till Arlanda behövs, Förbifart Stockholm behövs, bara för att ge några exempel. Tillgänglighet är viktigt för konkurrenskraften.

Ulla Hamilton

Om gästbloggen

Janerik Larsson är gästbloggare hos SvD Ledare. Han är skribent, författare och journalist, verksam i Stiftelsen Fritt Näringsliv och pr-byrån Prime. Bloggar om svensk politik och har en internationell utblick mot främst brittiska och amerikanska medier.
Åsikter är hans egna.