Annons

Ennarts hälsa

Henrik Ennart

Henrik Ennart

-

Foto: Janerik Henriksson

Mia Skäringers debattartikel i Aftonbladet med rubriken ”Det sista vi behöver är ännu ett diettips” delades mer än 140 000 gånger i sociala medier.

Nu erkänner Mia Skäringer att hon får betalt för att blogga av Proviva som lanserat en reklamkampanj med samma budskap: ”Det räcker”.

I debattartikeln attackerar Mia Skäringer hälsostressen och beskriver hur hon kämpat med vikten sedan hon var 11 år och är grundligt trött på alla dietpredikanter som inte vill lämna hennes kropp ifred.

”Jag har krånglat färdigt med min kropp.”

Snart fick Mia Skäringer kritik för att bloggen var sponsrad av Proviva och är placerad på företagets webbplats. Branschtidningen Resumé skriver att hennes debattinlägg på flera ställen innehåller samma formuleringar som Proviva använder i sin reklamsatsning.

”Min krönika i Aftonbladet var min egen. Inte köpt av någon. Men nu jävlar är det liv i hälsolådan”, skrev Mia Skäringer på måndagen i en kommentar på sin blogg. Hon tillägger:

”Men självklart får jag betalt för att skriva blogg. Jag skulle inte kunna lägga ner den tiden annars. Och den här gången är det Proviva som betalar. Det är ingen hemlighet. Förra gången var det Mama. Så visst är det en slags sellout.”

Samtidigt förnekar hon att rollen som affischnamn även skulle ha omfattat debattartikeln.

Mia Skäringer har även en Facebooksida som länkar direkt till Proviva.

 

Om bloggen


Välkommen till Henrik Ennarts blogg om hälsa!
Här skriver jag nyfiket om smått och stort som rör mat, hälsa och miljö.
Ny forskning och kommentarer till aktuella frågor mixas med vardagliga hälsotips.


Ambitionen med den här bloggen är att ställa obekväma frågor från ett fördomsfritt och ibland rätt irriterat konsumentperspektiv.
Jag har i många år skrivit om mat, medicin och hälsa i SvD och är även författare till böckerna "Döden i grytan" (med Mats-Eric Nilsson) och Åldrandets gåta.


Vill du att en speciell fråga ska uppmärksammas eller har förslag på vad jag ska berätta mer om?


Mejla till henrik.ennart@svd.se


/Hälsningar Henrik Ennart