Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Då är det dags för en ny Stockholmsgåta. Jag har faktiskt lite svårt att avgöra hur lätt eller svår den är. Avgör själv. Här är första bilden:

bild-(75)

Foto: Johan Lindberg

Mejla in din gissning till mittstockholm@svd.se. Fler ledtrådar följer fram till torsdag då du kommer att få en spännande historia om platsen.

Här några av de första läsargissningarna:

Rebecca: ”En ambassad, ryska eller amerikanska eller någonting med Gärdet”.

Jörgen G: ”Svårt. Första vibben var Tanto, med det stämmer inte med detaljerna; byggelementen i gavlarna, balkongerna och burspråken. Det får därför bli en ren gissning utifrån byggnadens utseende och trolig byggtid – sextio-sjuttiotalet. Jag gissar att vi begivit oss ut till Larsberg eller Skärsätra i Lidingö, stadsdelaran intill Gustaf Daléns livsverkt AGA som kommer att vara den spännande historien. Du vill väl i vanlig ordning ha en spec av vilken stadsdel det är, det får bli Larsberg eftersom den ligger närmast AGA”.

Läs också gärna om senaste gåtan – i fokus då varuautomaterna som fanns på Södermalm på 1960-talet . Läs via denna länk. Så här såg det ut vid Skanstull:

livsmelsaut

Ni får också gärna via denna länk ta en titt på någon annan av de 28 kortfilmerna som presenterats här i bloggen sedan starten förra året.

Ett exempel är denna film som handlar om det som en del anser är Stockholms fulaste hus:

Du är också välkommen att klicka dig runt och besöka platserna för bloggens filmer och gåtor! Kanske finns det något som handlar om din favoritgata? Ta en titt på den här interaktiva kartan:

 

OM BLOGGEN



Välkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.

Fler bloggar