Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Då är det dags för en ny ledtråd till säsongens första Stockholmsgåta (här finns första ledtråden). Många tyckte att det här varit riktigt knepigt! Gåtan bygger alltså på en bild som läsaren Urban Duhrin tog för ett antal år sedan. Frågan är alltså var i Stockholm han tog bilden. En ny ledtråd: Skulpturerna på bilden finns faktiskt kvar än i dag på platsen!

g500

Här några fler läsargissningar (som kom in efter första ledtråden):

Angela Wannbäck: ”Bilden är från en gård på Södermalm. Man kommer in på denna gård om man går in från Kocksgatan, Östgötagatan eller Folkungagatan. Gården tillhör en av Stockholms tidigt bildade bostadsrättsföreningar”.

Agneta Malmberg:Kungsgatan”.

Stephan Kinnmark: ”Kan detta vara från Berzelli Park och Berns salonger, före upprustningen?”

Gunnar Söderman:Regeringsgatan – nuvarande Gallerian”.

Ingrid Mandéus: ”Tycker mig se en liten del av Operan i fonden, kan det vara vid Västra Trädgårdsgatan, mittemot Jacobs kyrka och nära Tändstickspalatset?”.

Hessel van Ketwich: ”Jag tror senaste bilden är från N:a Smedjegatan, Eugeniakyrkans rivning”.

Mejla din gissning till mittstockholm@svd.se. Fler ledtrådar följer som vanligt fram till torsdag då lösningen ges här i bloggen.

Medan ni funderar får ni gärna via denna länk ta en titt på någon av de 27 kortfilmerna som presenterats här i bloggen sedan start för ett år sedan. Från Telefontornet till J-O:s match med en jojo…

Vi har ju också samlat alla gåtor och filmer på en interaktiv karta. Så varsågod att klicka er runt och besök de olika platserna! Kanske finns det något som handlar om din favoritgata?

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.