Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Välkommen till säsongens första Stockholmsgåta! Gåtan bygger på en bild som läsaren Urban Duhrin tog för ett antal år sedan.

g500

Var i Stockholm togs denna bild? Mejla din gissning till mittstockholm@svd.se. Fler ledtrådar följer som vanligt fram till torsdag då lösningen ges här i bloggen.

Första gissningarna kom på uppstuds:

Jörgen Gustavsson: ”Fritt ur mitt sommarförsegade huvud gissar jag på rivningen av Vasagatan 7-9, där en stor del av SJ:s administration huserade fram till i början av 80-talet. Vid tidigare resonemang i samband med en Stockholmsgåta, där jag var fullständigt ute och cyklade, kom jag tillsammans med frugan fram till att det borde vara typ 1980-81”.

Rebecca Stadener: ”Det är Olof Palmes Gata! Välkommen tillbaka förresten!”.

Jag tackar så mycket för detta! Ska bli kul att köra igång igen. Medan ni andra funderar får ni gärna via denna länk ta en titt på någon av de 27 kortfilmerna som presenterats här i bloggen sedan start för ett år sedan. Från Telefontornet till J-O:s match med en jojo…

Vi har ju också samlat alla gåtor och filmer på en interaktiv karta. Så varsågod att klicka er runt och besök de olika platserna! Kanske finns det något som handlar om din favoritgata?

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.