Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Foto: Johan Lindberg

Då är det måndag och dags för veckans Stockholmsgåta. Den här gången handlar det om att lista ut vad som finns på bilden här ovan och var i Stockholm vi är. Som vanligt kommer fler ledtrådar och bilder på resan mot svaret – samt läsarröster. Förra veckan (se gåtan här) var det glädjande nog flera hundra SvD-läsare som kom med gissningar.

Åke Spets från Katrineholm var allra först med att gissa nu på morgonen: ”Jag tror att du har varit på Nybroplan och tagit en detaljbild av Ortweds Wallenbergmonument”, skrev han.

Rebecca Stadener: ”Bilden i dag är tagen vid statyn som ligger vid nerfarten från Södermalm mot Slussen. Den som har en sådan fantastisk utsikt mot stan”.

Det märks på de gissningar som kommit hittills att det här förmodligen var den knepigaste gåtan hittills.

Här en ny ledtråd: Den välkände skulptören som tillverkat denna skapelse har sina verk utställda över hela Sverige – från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Dessutom bjuder vi på en bild till som ger lite mer vy…

Mejla din gissning till mittstockholm@svd.se.

I morgon tisdag kommer ytterligare ledtrådar och onsdag morgon kommer i vanlig ordning svaret samt en utförlig historia om skulpturen. Lycka till!

Ni får också gärna hjälpa till med SvD-läsaren Henrik Robecks undran som har med förra veckans gåta att göra. Vad har hänt med gravstenen ”Till minne av Klara” (se denna länk) på Frösundatoppen? Han kan inte längre hitta stenen på toppen (se inlägg kring detta här).

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.