Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Då är det dags för en ny Stockholmsgåta. Eftersom det var så många som tidigt gissade rätt på senaste gåtan om Kista så blir det nu en riktigt tuff utmaning!

Frågan är: Var togs denna Stockholmsbild? Gissa gärna på ungefärligt årtal också.

startgåta

Vem blir först av er läsare denna vecka? Mejla din gissning till mittstockholm@svd.se. Fler ledtrådar följer som vanligt fram till torsdag då lösningen presenteras här i bloggen tillsammans med en fascinerande berättelse om platsen.

Det märks också på de första svaren att det här är något som är knepigt för er läsare. Här en av de första gissningarna:

Bo Johansson: ”Drar till med en gissning. Uppenbart är att det handlar om en scenbild från någon teater eller liknande.Jag föreslår att det är från något folklustspel i Tantolunden, skrivet av Gideon Wahlberg och att det är ungefär från 1936”.

Jan Öhrström: ”Du utlovade en knepig gåta denna vecka och det blev det. Men kul med lite utmaningar. Men som alltid i Stockholmsgåtan är det viktigt att gissa snabbt, så här kommer en ren chansning. Jag tror att vi är vid en dansbana där det kostar 30 öre dansen. Det sätter kanske tiden till tidigt 50-tal eller sent 40-tal, tror jag. Jag var själv med på tidigt 50-tal. Var klädd ungefär som ungen på bilden. Dennes närvaro pekar kanske också på att det här kanske inte är utpräglat dansbaneområde. Byggnaden ser lite ruffig ut, ungefär som man kan vänta sig på en folkpark. Kan därför vara Galejan på Skansen. Men det är bara en vild gissning”.

Du är också välkommen att klicka dig runt och besöka platserna för bloggens filmer och gåtor! Kanske finns det något som handlar om din favoritgata?

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.