Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Lösningen på senaste Stockholmsgåtan var alltså Liljeholmshallen och i torsdags gav J-O Waldner och Mikael Appelgren er bloggläsare en utmaning. Legendarerna, som i torsdags blev kvartsfinalklara med sitt Spårvägen just i denna hall, klarade 9 tillslag på ett annorlunda sätt – se klippet här:

KLICKA PÅ BILDEN OCH SE PINGISLEGENDARERNA J-O OCH ÄPPLET TRIXA!

De av er bloggläsare som lyckas få flest tillslag (observera att ni måste hålla era racketar exakt som stjärnduon) belönas alltså med en unik dubbelmatch mot legendarerna samt ett åtrovärt diplom med stjärnornas autografer. Ni har fram till 5 april på er att mejla in en egen kortfilm till mittstockholm@svd.se.

Flera läsare har hört av sig och berättat att de laddar för att skicka in. Anna Olsson skriver så här: ”Vi testade i helgen, men det är ju otroligt svårt att ens klara tre. Jag har spelat mycket pingis, men det här är fruktansvärt svårt. Jag återkommer med en film, men jag kan säga en sak: 9 är grymt imponerande!”.

Lasse och Axel Gannedahl från Sollentuna har hittills skickat in den film som toppar med flest tillslag. Deras resultat avslöjar jag dock inte – det ska ju inte vara någon nackdel att skicka in tidigt…

Axel och Lasse Gannedahl in action. Blir det far och son som får möta J-O och ”Äpplet”?

Här lite mer om reglerna:

Vid lika många tillslag:

• Skulle de främsta inskickade bidragen vara exakt lika bra så vinner det tidigast inskickade. Om ingen bräcker J-O och ”Äpplet” (9 tillslag) så belönas de som är närmast.

Att tänka på när ni skickar in era filmer:

• Om ni tar dem med en mobil så tänk på att inte göra filmerna för långa – max 30 sekunder (om ni nu inte får till ett mirakeltrick där ni håller på längre än så…). Då fungerar det att mejla till mittstockholm@svd.se och samtidigt få bästa möjliga kvalitet.

• Ett annat alternativ är att lägga upp er film på youtube och sedan mejla länken till oss.

Ta nu chansen – belöningen är ju en unik möjlighet att utmana två superstjärnor. Lycka till!


EM 1982 möttes de i finalen. Då vann den fyra år äldre Mikael Appelgren mot 16-årige superlöftet J-O Waldner. Foto: Scanpix

Nästa Stockholmsgåta inleds måndag 1 april, men innan dess kommer senare denna vecka en intressant läsarhistoria från Södermalm.

Vi har ju samlat alla gåtor och filmer på en interaktiv karta. Varsågod att klicka er runt och besök de olika platserna!

Via denna länk hittar du ett blogginlägg där samtliga gåtor och filmer är samlade.

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

 

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.