Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg
Foto: Erik Jonsson

Dags för en ny läsargåta. Läsaren Erik Jonsson hörde av sig med en bild som han själv tog när Klara-kvarteren revs. Problemet är bara att han inte vet exakt vilket hus detta är och han är också nyfiken på vad det är för vacker målning. En av frågeställningarna är förstås också om denna konstskatt förstördes tillsammans med många andra historiska föremål när grävskoporna härjade i Stockholm.

Kan du hjälpa honom? Mejla till mittstockholm@svd.se

Den senaste gåtan löstes efter en mängd läsarmejl då Rolf Sävström fick lösningen på sitt mångåriga grubbel om skylten ”700 plan”. Läs mer om det här.

En film just om Klara-kvarteren var temat för senaste delen i SvD:s tv-serie ”Kan du ditt Stockholm”: Se ”Klarakvarteren förr och nu” här. Tidigare delar om Sergels torg, NK-huset och Norrmalmstorg hittar du här.

På söndag är det del 5 och då beger vi oss till Hötorget. Vilken amerikansk film spelades delvis in på den platsen? Det får du reda på då.

 

 


 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.