Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

I dag inleds en ny satsning här på bloggen – poddradio om Stockholms gator. Den har vi skapat eftersom många av er läsare har efterfrågat guideturer. I varje avsnitt fokuserar vi på en gata och låter en initierad person vandra med på gatan och ta ut fem pärlor.

Först ut är läsaren Kerstin Oddsdotter som har många starka band till Hamngatan. Kerstins farfar Oscar har en viktig plats i gatans historia – han låg bakom NK:s allra första julskyltning. Ni som lyssnar på podden kommer att få höra om Kerstins upplevelser kopplade till Allan Edwall, korvgrillning och ett hus med fantastiska balkonger.

Om ni vill lägga till en dimension i upplevelsen kan ni promenera mellan platserna samtidigt som ni lyssnar. Ta då gärna hjälp av kartan som ni kan ladda ner via denna länk.

karta

Ni kan också se platserna som vi besöker i ett bildspel som du hittar via denna länk – givetvis bilder både från förr och nu. Här ett exempel – snacka om förvandling från Sagerska husen till dagens Nordea:

Foto: Vänstra bilden: Lennart af Petersens/Stockholms stadsmuseum. Högra bilden: Johan Lindberg

Det som skiljer den här satsningen från tidigare Mitt Stockholm-material är att den är exklusiv för SvD-prenumeranter. Om du inte prenumererar kan du dock prova SvD digital för 1 kr i en månad. Sedan övergår det i vanlig prenumeration om du inte säger upp den.

Här en manual för hur du når podden. Det är några steg, men ska gå på ett kick om allt går som det ska med all teknik.

Så här gör du som prenumerant för att ta del av Mitt Stockholm-podden:

1. Logga in på svd.se/minasidor. Ditt användarnamn är din mejladress eller ditt kundnummer. Om du inte kan ditt lösenord kan du enkelt få ett nytt skickat till dig genom att trycka på knappen ”Glömt ditt lösenord?”

2.Mina sidor klickar du på fliken Mina erbjudanden

3. Leta upp Mitt Stockholm-podden och klicka på ”Lyssna här”

4. Nu är du på Mitt Stockholm-poddens sida, här kan du enkelt spela upp det aktuella avsnittet genom att trycka på playknappen. Du kan också ladda ner det och ta del av kartor, bildspel med mera.

Så här gör du som inte är prenumerant:

1. För att lyssna på podden behöver du en aktiv SvD prenumeration.

2. Du kan prova SvD digital i en månad för 1 kr. Klicka här. Om du gillar SvD digital så övergår din provmånad automatiskt till en tillsvidareprenumeration på SvD digital. Om du säger upp din prenumeration inom provmånaden betalar du endast 1 kr.

3. Efter att du har tillgång till SvD digital loggar du in på SvD.se/minasidor med de inloggningsuppgifter du valde vid din beställning. Podden hittar du sedan under Mina erbjudanden.

4. Leta upp Mitt Stockholm-podden och klicka på ”Lyssna här”

5. Nu är du på Mitt Stockholm-poddens sida, här kan du enkelt spela upp det aktuella avsnittet genom att trycka på playknappen. Du kan också ladda ner det och ta del av kartor, bildspel med mera.

Denna första poddsäsong kommer vi att besöka fem Stockholmsgator. Ni får gärna komma med önskemål eftersom alla avsnitt inte är spikade än. Välkomna att lyssna!

 

OM BLOGGEN



Välkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.

Fler bloggar