Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Då är det dags för lösningen på veckans Stockholmsgåta!  Vi befinner oss alltså i kvarteret Vägaren på Södermalm. Första gåtbilderna var från innergården till Folkungagatan/Kocksgatan/Götgatan/Östgötagatan. Det mest iögonfallande huset där är byggnaden på Folkungagatan 56–62. Klicka på denna länk och ta en titt på platsen – förr och nu!

De äldre bilderna som ingår i filmen är tagna av Stadsmuseet och finns även på Stockholmskällan.

KLICKA PÅ BILDEN och se ett kort tv-inslag om det som av många anses vara Stockholms fulaste byggnad.

Foto: Johan Lindberg

Vad tycker du – är detta Stockholms fulaste byggnad? Mejla din åsikt till mittstockholm@svd.se.

310 läsare mejlade in rätt svar denna vecka – snabbast med rätt svar var Malin Blomberg följd av Jan Hultström, Max Brimberg, Stefan Blomberg och Peter Faber.

Den snabbasteMalin Blomberg – skrev följande i sitt mejl efter första bilden som lades ut: ”Vi är i kvarteret Vägaren på Södermalm! Detta är innergârden mot huset åt Götgatans hâll. Lite fusk kanske dâ jag växt upp här. Jag kan verkligen hålla med om att huset är från utsidan inte särskilt fint. Däremot på insidan har det varit perfekt (insidan kan ses i denna kortfilm) för att som barn t ex lära sig cykla, det fanns även en liten kulle där man âkte pulka och skidor pâ vintern. Gården gjordes om när ett läckage upptäcktes av Metro (ICA). Vi var ett tjugotal barn på 80-talet som gick nästan alla i Katarina Norra och gick på fritids på Folkungagatan 56. Mina föräldrar var kompisar med grannarna och det var lammfester och pubar, även vinklubb fanns ett tag. Jättekul att huset är med i bloggen, jag bor inte kvar i Stockholm eller i Sverige för den delen men tycker mycket om Mitt Stockholm!!”.

Vi tackar för dessa fina ord. I ett blogginlägg inom kort får du läsa fler läsarhistorier om platsen. Du kommer också få ta del av vad andra bloggläsare anser om vilket som är Stockholms fulaste hus. Mejla som sagt gärna din åsikt till mittstockholm@svd.se.

Ta gärna en titt på de senaste filmerna här på bloggen. J-O Waldner och Mikael Appelgren spelade ju en match mot två bloggläsare förra veckan. J-O med en jojo och ”Äpplet” med ett äpple… Se hur det gick i denna kortfilm. Du kommer att bli imponerad!

Vi har samlat alla gåtor och filmer på en interaktiv karta. Så varsågod att klicka er runt och besök de olika platserna!

Via denna länk hittar du ett blogginlägg där samtliga gåtor och filmer är samlade.

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.