Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Här är del 3 i andra säsongen av Mitt Stockholms webb-tv-serie. Nu handlar det om en av Stockholms piggaste 90-åringar. Margit Claesson blev 1958 historisk då hon blev Stockholms första kvinnliga busschaufför. ”En man vägrade gå på bussen”, berättar Margit i denna film.

Här en fin bild på Margit Claesson som vi fått från Spårvägsmuseet – den är från premiärturen 1958. Hur Margit ser ut i dag får du se i filmen.

Margit Claesson under premiärturen 1958. Foto: Spårvägsmuseet

KLICKA PÅ BILDEN – SE OCH HÖR MARGIT CLAESSON BERÄTTA

Vi är otroligt nöjda över att kunna visa dessa fina filmsekvenser från vänstertrafikens Stockholm 1964. Det är en bildskatt som Stockholms spårvägsmuseum bjuder på. Så stort tack till Spårvägsmuseet för att vi fick använda deras filmmaterial. Många av dessa sekvenser har aldrig tidigare visats offentligt. Så titta, njut och dröm er bort till 1960-talets Stockholm.

Foto: Spårvägsmuseet

KLICKA PÅ BILDEN OCH FÖLJ MED TILL 1960-TALETS STOCKHOLM

Hör gärna av er om ni har egna minnen från trådbussar eller om det är några frågor ni skulle vilja ställa till Margit Claesson. Ni missade väl inte att vi i slutet av tv-inslaget åker buss med den pigga 90-åringen. Mejla till mittstockholm@svd.se.

Som ni säkert märkte så följde vi 42:ans trådbuss från Fridhemsplan till Furusundsgatan. Hör gärna av er om ni har några särskilda minnen från denna busslinje.

Här kan du också försöka lösa ett quiz som handlar om spårvagnar och bussar.

Har du själv någon plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen? Mejla i så fall gärna in den till mittstockholm@svd.se.

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.