Annons

Andrén Meitons Makro

Louise Andrén Meiton

Louise Andrén Meiton

När jag skriver det här är klockan strax efter 18 på söndagskvällen den 14e september. Valsöndagen.

SVT:s valu-undersökning kommer klockan 20, när vallokalerna har stängt. Två timmar av valet återstår alltså.

På väg till redaktionen såg jag Socialdemokraternas valgeneral Jan Larsson med mobilen i handen. Sammanbiten. Kostymklädd. Det är bråda timmar nu för alla politiker och valarbetare. Många månaders slit ska ge resultat. Mycket står på spel.

I morgon bitti kommer några och vakna som vinnare, andra känna sig som förlorare. Samtidigt finns det saker som bara måste tas tag i.

Sverige behöver en höstbudget. Det är alltid ont om tid för den regering som tar över att hinna syn ihop en budget. Förutsatt att inte Anders Borg får fortsätta.

Finansinspektionen, Riksbanken och Riksgälden behöver styrning inför det finansiella stabilitetsrådets nästa möte. När Jonas Fröberg och jag intervjuade Anders Borg berättade han om hur arbetet med bindande amorteringskrav fortgår (ni ser hela intervjun här) men Borg eller någon annan behöver uppdateras mera.

Jag skriver Borg eller någon annan. Ännu är valutgången oviss. Nu är det bara drygt 1,5 timma kvar. Fortsättning följer.

Lästips! Med 30 min kvar innan vallokalerna stänger kommer här en länk till Economists analys. Man kan hålla med eller inte hålla med tidningen – men det är alltid lite roligt att läsa hur internationella medier skriver om Sverige.

 

 

 

 Louise Andrén Meiton är makroreporter på SvD Näringsliv. Här kan du läsa allt ifrån små spaningar av konjukturläget till analyser av större skeenden. Plus betraktelser av stämningsläget hos beslutsfattarna på Riksbanken och Finansdepartementet.