Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Hej igen. Läsarengagemanget har i dag varit stort kring de två keruberna på Norrbackagatan 22. Sedan en fasadrenovering 1988 (se hela blogginlägget här) har alltså keruberna betydligt större könsorgan.

Foto: Johan Lindberg

Den som väckte frågan var en upprörd läsare vid namn Frida Larsson. I dag har nya mejl kommit in från läsare som är mer eller mindre upprörda:

Agneta Karlsson: ”Jag tycker det är omoget av bostadsrättsföreningen att inte rätta till detta. Vad skickar det här för signaler egentligen? Keruber ska liksom inte se ut på det viset. Och detta med motiveringen att bussresenärerna ska få le. Det tror jag inte alla gör!”.

Det har även kommit in röster från personer som tycker det är rätt att inte ”ändra tillbaka” kerubern. Som Johannes:

”Så här har ju keruberna sett ut så länge jag har passerat platsen. Så farligt är det väl inte ändå?”, skriver han.

Det är förstås fritt fram att mejla till mittstockholm@svd.se om ni också har någon åsikt om detta eller vill ställa några andra frågor om huvudstaden.

Du är också välkommen att klicka dig runt och besöka platserna för bloggens filmer och gåtor! Kanske finns det något som handlar om din favoritgata?

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.