Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Många läsare hörde ju under torsdagen av sig efter blogginlägget om de två keruberna på Norrbackagatan 22 vid Karlbergs station. Sedan en fasadrenovering 1988 (se hela blogginlägget här) har alltså keruberna betydligt större könsorgan.

Foto: Johan Lindberg

Den som väckte frågan var en upprörd läsare vid namn Frida Larsson och sedan kom det in ytterligare mejl – både positiva och negativa – under torsdagen.

Jag ringde upp Judith Rytz som är ordförande i bostadsrättsföreningen ”BRF Fajansen 8” för att höra om det kommit in någon kritik till föreningen. Hon berättar följande kring kiruberna.

– Det har inte kommit in några klagomål kring detta till föreningen så vi har därför heller inte haft det uppe till diskussion i styrelsen, säger Judith som dock inte vill framföra någon egen åsikt om keruberna.

– Men jag vet att många passerar här och ler glatt när de går förbi. Det är ju som det står på vår hemsida ”närmast en tradition att varje gäng byggjobbare gör sina tillägg”.

Keruberna – med detta tillägg – verkar med andra ord ha en säker position även fortsättningsvis på byggnaden. Något som uppskattas av läsaren Henrik: ”Jag åker buss 42 från Karlbergs station varje morgon och har i många år sneglat upp på dessa keruber. Jag menar, herregud, det spelar väl ingen roll att de har gjorts om lite. Alla förstår ju att det är på skämt”, skriver han.

En läsare uppmärksammar också att keruberna är fullt synliga på hitta.se (vi visade ju tidigare på bloggen att de är dolda på Google street view):

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om ni har några fler kluriga frågor om huvudstaden.

Ta också gärna en titt på en av säsongens filmer som vi gjort här på bloggen. Den handlar om S:t Eriksplan – se hur denna välkända Stockholmsplats har förändrats sedan 1963.

Du är också välkommen att klicka dig runt och besöka platserna för bloggens filmer och gåtor! Kanske finns det något som handlar om din favoritgata?

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.