Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Så här berättar Rasmus Brandt – som vann läsartävlingen här på bloggen om vackraste regnbågsbilden – om bakgrunden till att bilden togs: ”Jag och min kompis Erik hade sprungit från ICA i hällregnet. Väl inomhus så kom regnbågen fram. Det var också Erik som tipsade mig om er tävling så jag har delvis honom att tacka att jag vann. Det är sällan jag har sett så vackert ljus över hustaken, och jag tror inte att jag har sett en regnbåge så ”nära” tidigare. Bilden tog jag kl 20.50 den 14/6″.

Bilden är alltså tagen från 20:e våningen på ”gamla skatteskrapan” på Södermalm. Här kan du se de andra vackra bidragen i tävlingen. En riktig njutning i Stockholmsvyer!

Ni får också gärna klicka er runt bland bloggens tidigare gåtor och filmer på denna karta:

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.