Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Nu har det kommit in fler fina Stockholmsbilder med dubbel regnbåge från läsare! Ni andra får också gärna mejla till mittstockholm@svd.se om ni har liknande bilder. Jag och min bloggkollega Malin Bonde kommer vid veckans slut att utse en vinnare! Ni får förstås också gärna mejla in er åsikt om vilken bild ni tycker är vackrast.

Mark Kesper (Huddinge):

Rasmus Brandt: ”Här kommer mitt bidrag. Bilderna är tagna från 20e våningen på gamla skatteskrapan”.

Lisa Karlsson: ”Skatten i slutet av regnbågen eller möjligtvis prince Charming? (Cedergrenska tornet)”.

Pär Larsson: ”Strandvägen mot Djurgården och Nordiska Museet. Skatten finns vid regnbågens slut – i museet?”.

Lennart Berns skriver följande om sin bild: ”Här kommer mitt regnbågsbidrag, taget från berget uppe vid Ruddammen. Det ser ut som regnbågen träffar Globen. Inte ofta utsikten bjuder på sådana här scenerier!”

Håkan Olsson (Viby):

Berndt Kockum (regnbågar över Kungsklippan):

Ulrika Henningsson:

Hynek Pallas (från Nytorget):

Lasse Algemo: ”Foto av regnbåge i Årsta österut”.

Stefan Maria Reimer Civantos: ”Här är en bild på en dubbel regnbåge från Mariatorget”.

Karolina Wirdenäs: ”Här är dubbla regnbågar fångade vid Telefonplan”.

Tommy Jonaeson: ”Här är en bild jag tog på en dubbel regnbåge från Rågsved ut över Högdalen. Mitt i bild (nästan), är skorstenen som tillhör Högdalens sopstation/värmeverk!”.

Här bilden med dubbel regnbåge som togs av Emeli Pontén:

Här några av de övriga regnbågsbilderna som hittills kommit in:

Anna Viggeborn (från Vasastan):

Rebecca Stadener (från Lilla Essingen):

Greta Örngrim (från Albano, Brunnsviken):

Och här två vackra bilder – utan regnbåge. Så här skriver fotografen Joakim om bilden: ”Tagen på fredag eftermiddag före regnbågarna i Liljeholmsbukten mot Marievik, underbar sol som en lampa”.

Johan Svenfelt: ”Jag skulle vilja säga att det är helheten som gör Stockholm till en av världens vackraste städer, som här från toppen av Hammarbybacken med staden för dina fötter”.

Foto: Johan Svenfelt

Bidra som sagt gärna du också genom att mejla till mittstockholm@svd.se. Via denna länk hittar du många andra läsarbilder av vackra Stockholmsvyer.

Ni får också gärna gissa på veckans ”bonusgåta”. En bild tagen av bloggläsaren Stefan R Grazia. Frågan alltså: Var i Stockholm är vi?

Via denna länk kan du se första bilden tillsammans med några läsargissningar. Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om du tror att du kan svaret. Svaret kommer i helgen!

Ta också gärna en titt på senaste tv-inslaget här på Mitt Stockholm-bloggen där Martin ”E-Type” Eriksson bland annat väljer ut ett ögonblick i Stockholmshistorien som han skulle ha velat uppleva. Han berättar bland annat också om varför många tror att han röstar på Moderaterna…

KLICKA PÅ BILDEN och se kortfilmen om E-Type!

För er som är lite nya på bloggen kan jag rekommendera denna intervju med Stockholms första kvinnliga busschaufför. 90-åriga Margit Claesson berättar här att det fanns manliga passagerare som vägrade gå på bussen på 50-talet!

Vi har ju också samlat alla gåtor och filmer på en interaktiv karta. Så varsågod att klicka er runt och besök de olika platserna! Kanske finns det något som handlar om din favoritgata?

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.