Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Välkomna tillbaka! Nu är det dags för en bonusgåta. Med andra ord en läsarbild som ni ska gissa var den är tagen:

Bilden togs i vintras av bloggläsaren Stefan R Grazia. Kan ni gissa var i Stockholm han tog bilden? Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om du tror att du kan svaret. Lycka till!

Här några av de första läsargissningarna:

Sten Wennerström: ”Jag gissar på Thielska Galleriet”.

Jan Öhrström: ”Jag gissar på Skogskyrkogården. Man får lite sådana typer av vibbar av bilden. Lite Swedish Grace (ca 1930-tal) kombinerat med nått kyrkligt/sakralt. Men det kan vara var som helst egentligen, kanske även på Skansen. Någon skola kanske? Men jag får kanske ta och fundera vidare på det här”.

Rebecca Stadener: ”Lurigt. Ngt slott, kyrkogård eller park. Urvacker bild!”.

Jörgen Gustavsson: ”Snabb gissning – uppe på Lidingö – typ Millesgården. Inte Stockholms stad men väl inom Storstockholm – och sådana platser har vi ju besökt förr. Aktuellt område är det ju också, Lidingöbanans spårvagnar från 1940-talet rullar ju nedanför de allra sista dagarna annan ombyggnaden som börjar om en vecka”.

Vi har samlat alla tidigare gåtor och filmer på en interaktiv karta. Så varsågod att klicka er runt och besök de olika platserna! Kanske finns det något som handlar om din favoritgata?

 

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.