Annons

Säkerhetsrådet

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

Fel signaler till Putin

Pierre Schori kommenterar Expressens avslöjande av UD-härvan med att det rör sig om normal diplomati och avvisar ”att Sverige i det här fallet skulle ha vikt sig för ryska krav” i Aftonbladet med orden:

”Det här är en medvetet förvriden rapportering. Det är ett mönster jag känner igen från kalla kriget, där man utnyttjade sådana här saker till inrikespolitiska fördelar. Illojala källor från UD läckte, för att få oppositionspolitiker att kommentera. ”Skandal!”.

Vad vet egentligen Schori?

Om det är så illa med Rysslandspolitiken som det var med Palmes fredspolitik vis-a-vis Sovjetunionen, så är det verkligen illa.

CLAES ARVIDSSON

>>>

Till sist: Gästledare i SvD om vad kabinettssekreterare Söder borde ha svarat den ryske ambassadören och de frågor som UD-härvan reser om Wallström.

Om gästbloggenSäkerhetsrådet är en gästblogg hos SvD Ledare och en mötesplats för försvars- och utrikespolitiskt intresserade. Utgångspunkten är att Sverige står inför nya prövningar av militär förmåga och politisk vilja.

Redaktörer är Claes Arvidsson, gästledarskribent och författare, och Mats Johansson, tidigare pol chefredaktör och nu ledarkolumnist, ordförande i tankesmedjan Frivärld.

Förutom egna kommentarer svarar de för urvalet av inbjudna gästskribenter.