Annons

Säkerhetsrådet

Mats Johansson

Mats Johansson

Varför går svenska skattemedel till regimprojekt i Ryssland?

Teaterdirektörer som Stina Oscarson, Marie-Louise Ekman och Susanne Osten har via upprop i form av en gruppartikel med kulturpersoners protest mot pågående flygövningar i norr ställt sig i spetsen för Natomotståndet i vårt land. En annan aktivist är Moskva-ambassadören Sven Hirdman, om vilken jag skriver en kolumn i dagens Svenska Dagbladet.

MATS JOHANSSON, ordförande i tankesmedjan Frivärld, är kolumnist i denna tidning och redaktör för denna blogg. Se även hans egen blogg Kommentator.

Lästips! Den svenska journalisten Elisabeth Braw skriver initierat om det ryska intresset för Gotland för internationell publik.

 

 

 

Om gästbloggenSäkerhetsrådet är en gästblogg hos SvD Ledare och en mötesplats för försvars- och utrikespolitiskt intresserade. Utgångspunkten är att Sverige står inför nya prövningar av militär förmåga och politisk vilja.

Redaktörer är Claes Arvidsson, gästledarskribent och författare, och Mats Johansson, tidigare pol chefredaktör och nu ledarkolumnist, ordförande i tankesmedjan Frivärld.

Förutom egna kommentarer svarar de för urvalet av inbjudna gästskribenter.