Annons
X
Annons
X

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Ständigt aktuella Vivienne Westwood – i veckan är det dags för MET:s punkutställning PUNK: Chaos to Couture där hennes kreationer tillhör huvudattraktionerna – designar klimatsmarta uniformer åt besättningen på Virgin Atlantic. Plaggen som ska pryda besättningen nästa år kommer bland annat att vara tillverkade i polyester från återvunna plastflaskor. Delar av tillverkningen sker i Nairobi där metalldelar från bilar kommer smältas ned och användas som spännen och knappar på uniformerna. Jag gillar att miljömedvetenhet blivit en förlängning av punken.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här