Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

BookCover2BC

Vad är en modeblogg idag? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Är den relevant? Det har jag funderat en hel del på under 2014. Jag slår nu igen bloggen, men ni kan som vanligt läsa trendanalyser och porträtt (snart även krönikor) i papperstidningen. Mina reseskildringar hittar ni också där.

För er som är otåliga och vill ha information från mig snabbt är det @sofiaheadstrong på instagram som gäller.

Tack alla bloggläsare för den här tiden!
Sofia

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här