Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Lisa Marie Bengtsson har skapat klädhängare dekorerade med glasbehållare innehållandes kol för att fräscha upp plagg som stinker rök eller matos. Projektet Bye Bye Laundrys syfte är att förhindra att plagg åker in i tvättmaskinen när de egentligen bara behöver få en uppfräschning.

There is a moment between clean and unclean clothes that has got very little attention. Sometimes we throw half-dirty clothes in the laundry basket too often because we don’t know where else to put them. I saw an opportunity for a piece including activated charcoal that creates a place for clothes that have been worn but are not necessarily ready to be washed.

Bilder: Lisa Marie Bengtsson

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här