Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Rocklegenden Roy Orbison har äntligen förärats en stjärna i Hollywood Walk of Fame. Hans änka Barbara Orbison tog emot stjärnan i fredags i en ceremoni, Orbison dog i en hjärtattack 1988, 52 år gammal, Bland hans hit finns Oh, pretty Woman, It’s over, Only the lonely, Lana och Ooby Dooby. I slutet av karriären var han med i The Traveling Wilburys tillsammans med Bob Dylan, Tom Petty, Jeff Lynne och George Harrison. De hade hits som Handle with Care och End of the Line.

Läs min intervju med Barbara Orbison här, där hon bland annat berättar om hur Roy Orbison bad om hennes hand:

– Roy flög till Tyskland där mina föräldrar bodde och bad om min hand. De älskade honom direkt. Han var en bättre make än sångare, men han är den ende jag varit gift med så jag har inget att jämföra med! Själv dejtade han Fröken Sverige innan han träffade mig.

Kolla nedan (eller här) när Roy Orbison sjunger Oh, pretty Woman tillsammans med bland andra Springsteen och Costello.