Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Stjärnskottet Ke$ha slår rekord på den amerikanska singellistan. Hon ligger etta för andra veckan i rad med låten TiK ToK och är nu den kvinnliga artist som haft flest nedladdningar på en vecka (610 000). Lady Gaga hade det tidigare rekordet med Just Dance (419 000). Just Lady Gaga ligger nu trea med Bad Romance (445 000). 22-åriga Ke$ha släpper sitt debutalbum Animal i början av 2010.

Ke$ha, som stavar med ett dollartecken, förklarar i the Guardian att dollartecknet hamnade där som som ett utrop för att hon var helt pank, jobbade som en servitris i Los Angeles samtidigt som hon skrev låtar. Lyckan kunde ha vänt när en producent förslog att hon skulle sjunga på Flo Ridas cover av Right Round. Den blev en världshit men Ke$ha såg inte skymten av några pengar. Men å andra sidan har hon skrivit hits till Miley Cyrus och The Veronicas från Australien. Och nu är hon etta, jämförs med Madonna och Lady Gaga och sjunger om män som manliga artister alltid gjort om kvinnor, hur de skulle se ut utan kläder. Hon tycker att det är dags att männen “får smaka på sin egen medicin”.

Kolla nedan (eller här) på Keshas video till TiK ToK, den som börjar med att hon vaknar bakis i ett badkar och sjunger rader som “Wake up in the morning feeling like P Diddy”, “Before I leave, brush my teeth with a bottle of Jack Cause when I leave for the night, I aint coming back” och “Aint got a care in world, but got plenty of beer Aint got no money in my pocket, but Im already here Now, the dudes are lining up cause they hear we got swagger But we kick em to the curb unless they look like Mick Jagger”.