Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Tim Hart, som var med och grundade brittiska folkrockgruppen Steeleye Span, avled på julaftonen i sitt hem på Kanarieöarna. Han dog i lungcancer och blev 61 år gammal.
Redan 1966 bildade Tim Hart en duo med Maddy Prior och de spelade in två album med engelska folklåtar där Hart spelade mandolin, gitarr, banjo, fiol och dessutom sjöng, enligt New York Times. 1960 bildade duon tillsammans med bland andra basisten Ashley Hutchings från Fairport Convention gruppen Steeleye Span som blev väldigt framgångsrika i Storbritannien men även i USA där de var förband till Jethro Tull. 1983 lämnade Tim Hart bandet men har spelat med dem då och då.

Kolla nedan (eller här) när Steeleye Span framför sin största hit All around my hat i brittiska barnprogrammet Crackerjack 1976.