Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Rock and roll Hall of Fame fyllde 25 och i torsdags och fredags firade musikeliten i Madison Square Garden i New York. U2 var där liksom Bruce Springsteen, Metallica, Simon & Garfunkel, Jeff Beck, Aretha Franklin, Stevie Wonder. För att inte tala om Annie Lennox, Lenny Kravitz, Sting, Buddy Guy, Lou Reed (sjöng Sweet Jane), Ozzy Osbourne, Ray Davies (Kinks-låten You really got me), Patti Smith, Black Eyed Peas, Crosby, Stills & Nash, James Taylor, John Legend, Bonnie Raitt, Dion, Little Anthony & The Imperials, Sam Moore, John Fogerty, Darlene Love, Smokey Robinson. Hyfsad artistuppställning.

Kvällens värd var skådisen Tom Hanks och han öppnade med att välkomna rocklegendaren Jerry Lee Lewis som körde sin eviga Great balls of fire. Det kokade i publiken.

Allt slutade med U2 på scenen. Upp dyker Mick Jagger till tonerna av Gimme shelter. Jagger dansar runt på sitt karaktäristiska sätt, Bono och The Edge kör med sina gitarrer och Fergie kommer in och ökar tempot. Kramkalas utbryter på slutet.

Kolla nedan (eller här) när Jagger, U2 och Fergie kör Gimme Shelter,