Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: Lars Pehrson Erika åkte ut ikväll. Bäst var Reza (bilden ovan).

Nu är det bara sju kvar i Idol. Erika åkte ut. Både hon och Eddie satt löst och fick sjunga om. Rabih var usel under fredagens Idol men tittarna gillade väl hans gulliga leende. Duellen hade än en gång tjej mot kille, Erika mot Eddie och då röstar tittarna oftast bort tjejen. Tjejslakten fortsätter. Bäst i kväll var Reza och Tove.

Temat för kvällen var Las Vegas och så här skötte sig deltagarna:

Favoriten Tove Styrke Östman valde gamla Bobby Darin-låten Mack the Knife. Hon har röst och charm i massor. Favoritskapet består. Magiskt sa Andreas Carlsson i juryn, som även gjorde ett sångnummer själv och nu förstår jag varför han lade ner sin sångkarriär.

Calle Christiansson bestämde sig för Tom Jones klassiker It’s not unusual. Han naglade inte fast låten, rockrösten var svagare än vanligt, nästan småtöntig. “Jättebra sång”, sa Anders Bagge och i vanlig ordning funderar man på om juryn är lite tondöva.

Reza Ningtyas gav sig på New York, New York som Liza Minelli och Frank Sinatra brukade sjunga. Tycker att Reza är den som har mest unik röst av årets deltagare. Det är tryck i den och hon håller sin ton perfekt. Juryn ställde sig upp. Tur för dom. Varning för världsstjärna, sa Anders Bagge.

Eddie Razaz sjöng Can’t take my eyes off you som Frankie Vallie & Four Seasons gjorde. Svår crooner-låt att bemästra. Eddie klarade det hyfsat men ingen världsstjärneversion direkt. Hans röst svajade betänkligt på slutet. Ändå sa Laila Bagge “otroligt bra”, snacka om fel adjektiv.

Erika Selin kastade sig över svängiga Sway, som Perez Prado och Rosemary Clooney gjort succé med. Erika sjunger bra men det blir inte rysningsläge. Laila Bagge tyckte det var okej, hon som tyckte Eddie var “otroligt bra”.

Erik Grönwall sjöng Dusty Springfields superhit You don’t have to say you love me. En svår ballad, som Erik tog sig igenom, men jag är inte så imponerad. Bättre kan han. Juryn tog i med superlativer så att det faktiskt blev löjeväckande.

Mariette Hansson valde The Real Things You to me are averything.Las Vegas var inte hennes grej, sa hon. Men det funkade riktigt bra och hon har verkligen scennärvaro. Andreas Carlsson dissade henne liksom Anders Bagge. Strange, liksom.

Rabih Jaber till sist tog Dean Martins smöriga evergreen That’s amore. Hans falsettröst är smått overklig. Låter som han dragit i sig ett ton heliumgas. Nä.

Tråkigt att Erika åkte ut. Men Reza kanske kan blir en världsstjärna.